Gajanová tretia na 800 m na striebornom mítingu v Rehlingene, osobák si zlepšila o tri stotinky na 2:00,55

Prvá osemstovka v sezóne a hneď osobný rekord! Gabriela Gajanová obsadila na nedeľnom 58. ročníku Pfingstsportfestu v nemeckom Rehlingene v behu na 800 m 3. miesto. Zverenka švajčiarskeho kouča Louisa Heyera si na striebornom mítingu WACT časom 2:00,55 min o tri stotinky zlepšila osobný rekord 2:00?58 min z 3. júna 2019 na Odložilovom memoriáli v Prahe.

Dvadsaťtriročná Gajanová finišovala na Bungertstadione vo veľmi silnej konkurencii tretia za mladou Švajčiarkou Audrey Werrovou (1:59,67) a Naomi Korirovou z Kene (2:00,35). Získala však skalpy popredných európskych strednotratiarok, Nemiek Kolbergvej a Heringvej, Boffeyovej a Bakerovej z Veľkej Británie i Maďarky Kériovej.

„S tým, ako som bežala som dnes mimoriadne spokojná. Strážila som si celý čas pozíciu, z ktorej som potom v cieľovej rovinke zaútočila. Tretie miesto mi prinieslo nielen cenné body do svetového rebríčka a kvalifikácie na MS, ale aj osobný rekord, v ktorý som tentoraz nedúfala. Osobák ma veľmi príjemne prekvapil,“ priznala usmiata Gabriela Gajanová.

Atlétka AK ZŤS Martin a zároveň aj členka VŠC Dukla bežala takticky výborne. Držala sa na piatej priečke (medzičas na 400 m 58,64), no 200 m pred cieľom sa predrala na štvrtú a do cieľovej rovinky vbiehala tretia a tento post si udržala.

Pre Gajanovú, ktorá v hale zlepšila Sedlákovej slovenský rekord na 2:01,70, to bola prvá osemstovka v sezóne. Rehlingenské preteky potvrdili, že talentovaná osemstovkárka je v úvode letnej sezóny vo forme, keďže už 18. mája zabehla vo švajčiarskom Langenthale najlepší slovenský čas histórie na 600 m – 1:26,61 min.

(GB)

Facebook
Twitter

Máte zaujímavý tip na článok?

Uspeli ste na pretekoch a chcete svoj výsledok spropagovat? Napíšte nám na nám na media@atletika.sk